индустрија Вести

 • Поправка на хидрауличен пропорционален вентил

  Поправка на хидрауличен пропорционален вентил

  Italy Atos ATOS hydraulic proportional valve repair  Pressure control valve: The manual adjustment device that replaces the pilot relief valve with a proportional solenoid valve becomes a pilot proportional relief valve, whose hydraulic pressure is continuously or proportionally controlled by the...
  Прочитај повеќе
 • Како да ја поправите лежиштето на пумпата за плуга за отпуштање Рексрот

  Како да ја поправите лежиштето на пумпата за плуга за отпуштање Рексрот

  Позицијата на лежиштата во клипната пумпа за Rexroth е многу важна. Лежиштето на клипната пумпа Rexroth влијае на другите делови на пумпата за клипот на Rexroth. Ако проблемот се појави во лежиштето, тоа ќе предизвика неуспеси од сите страни. Затоа, за да може пумпата на плундерџии „Рекрот“ да работи n ...
  Прочитај повеќе
 • Користење и одржување на хидраулична пумпа

  Користење и одржување на хидраулична пумпа

  1.Oil метод за набавка на хидраулична пумпа оска swashplate клипот пумпа директно се подели во два вида: притисок тип на снабдувањето со нафта и самовшмукувачки тип. Видот снабдување хидраулична пумпа притисок на маслото најчесто избира резервоарот за масло со воздух под притисок, а исто така има самата хидраулична пумпа ...
  Прочитај повеќе
 • Принципот на работа на хидраулична пумпа

  Принципот на работа на хидраулична пумпа

  принципот на хидраулична пумпа принципот на работа на хидраулична пумпа работи: движењето доведува до промени во обемот на празнина на пумпата, а со тоа компресирање така течноста што течноста има енергија притисок. Под услов дека мора да се обезбеди е дека шуплина пумпа има затворен об ...
  Прочитај повеќе